Prelepe solarne nadstrešnice za automobile idealne za proizvodnju čiste energije!

Solarni paneli na autonadstresnici

Lepe solarne nadstrešnice (solar carport) su dobra investicija za firme i fizička lica, svuda gde se čista proizvodnja energije i zaštita vozila zahtevaju i cene.

Viessmann nudi vrhunska rešenja za nadstrešnice kada se uzme u obzir i estetika, jer smo dizajnirali i konstruisali naše nadstrešnice da budu lepe i optimizovane za sve vrste vremenskih uslova. Imamo na raspolaganju najjače module koji mogu da podnesu najveća opterećenja snega, snage vetra i grad.

Nadstrešnice su izložene vetru i vremenskim prilikama 365 dana u godini. Kao takve, moraju biti u stanju da izdrže različita opterećenja i da budu otporni na UV zračenje, dugotrajni i bez korozije – a da pritom budu estetski lepi.

Ako imate visoke standarde dizajna i kvaliteta, sa svojom 20-godišnjom garancijom Viessmann solarna nadstrešnica je pravi izbor za vas.

Kako se nadstrešnica sa solarnim panelom razlikuje od solarne ploče na krovu

Solarna energija na krovu je najjeftinija opcija za proizvodnju električne energije, ali za mnoge vlasnike kuća, prostor, uglovi, nagibi, i fizičke prepreke predstavljaju problem za postavljanje solara na svoje krovove. Takođe, ponekad estetika takvih krovova sa postavljenim solarom nekome može biti upitna. U ovom scenariju, solarna nadstrešnica je jaka alternativa.

Prednosti solarnih nadstrešnica:

 • Solarne nadstrešnice za automobile nude pojednostavljene i ekonomične alternative složenim i skupim sistemima za postavljanje na krov.
 • Koriste postojeće parking prostore za proizvodnju energije bez žrtvovanja prostora.
 • One zahtevaju malo ili nikakvo održavanje i omogućavaju lak pristup solarnim panelima za servis i popravku.
Solarni paneli na autonadstresnici

Elegantna konstrukcija u kombinaciji sa izdržljivošću i dugotrajnošću

Sa dva potporna stuba, čvrsta konstrukcija okvira naše premijum nadstrešnice impresionira svojom vizuelnom elegancijom i izdržljivim dizajnom. Profilni žlebovi omogućavaju praktičnu i laku integraciju različitih sistemskih dodataka. Dodatno, integrisani oluk za kišu sa obostranim odvodom vode obezbeđuje brzo uklanjanje vode.

Još jedna vrhunska karakteristika: dostupni u antracit boji, čelični profili zaštićeni obloženi prahom obezbeđuju zaštitu od korozije i trajno atraktivan izgled.

Naše usluge razvoja i realizacije projekta:

 • Pružanje konsaltinga za arhitekte i građevince, instrukcije za građevinsku pripremu postavljanja nadstrešnice
 • Proizvodnja i isporuka konstrukcije
 • Montaža konstrukcije (nadstrešnice) na lokaciji korisnika
 • Montaža solarnog sistema. raspored, poravnanje, orijentacija i optimizacija
 • Puštanje solarnog sistema u rad, kompletna “papirologija”, ishodovanje dozvola od strane EDB, sticanje statusa prozjumera itd
Solarni paneli na autonadstresnici

Zašto su solarni paneli za automobile popularni za poslovne objekte?

Komercijalni parkinzi su obično veoma veliki prostori, koji pružaju krupnu priliku za proizvodnju solarne energije. Sve više poslovnih objekata nude punjenje električnih vozila (EV), a solarne nadstrešnice iznad komercijalnih parkinga nude odličan način da se nadoknade troškovi punjenja i obezbede pogodnosti za zaposlene.

Naravno, pošto solarne nadstrešnice obično proizvode više energije nego što je električnim vozilima potrebno, višak energije koristiti za dalje nadoknađivanje troškova energije u zgradi.

LED osvetljenje - sjajna ideja

Elegantno i praktično: LED trake obezbeđuju svetlo po potrebi*. Da bi se integrisalo osvetljenje u ravnini sa našim vrhunskim krovom terase, svetlosne trake su jednostavno ugrađene u rogove. Posebno korisno: LED elementi dobro pristaju i ne vire.
*opcija, na upit

Solarne nadstresnice

Solarni sistem u obimu isporuke:

Solo (2 parking mesta): 12 Viessmann solarnih panela - cca 5 kWp el.snage

Duo (4 parking mesta): 24 Viessmann solarna panela – cca 10kWp el.snage

Pripadajuća solarna oprema, kablovi, invertor itdSolarne nadstresnice
 • Vrhunski kvalitet
 • Čvrsta konstrukcija okvira
 • Veoma veliko opterećenje snega